Analyse af fremtidens marked for SIM-kort

Situation

Med en holistisk tilgang og stærk tilstedeværelse i store europæiske lufthavne havde en central aktør på SIM-kort markedet gennem en årrække oplevet betydelig vækst i salget af fysiske SIM-kortløsninger til ikke-europæiske rejsende. I 2023 blev IPhone 15 dog lanceret i USA - kun kompatibel med eSIM. Det gav anledning til bekymring om, hvorvidt en eSIM-trend var på vej, hvilket vil kunne reducere efterspørgslen efter traditionelle fysiske SIM-kort markant.

Udfordring

Imidlertid havde virksomheden ikke indsigt i, hvorvidt og i hvilket omfang denne eSIM-trend havde indfundet sig på markedet. For at fremtidssikre virksomhedens position som en af verdens største udbydere af SIM-kort, var det derfor afgørende at opnå en dybere forståelse for trendens udbredelse med henblik på at strategiske beslutninger om virksomhedens fremtidige retning baseres på et evidensbaseret grundlag.

Anbefaling

Epinion foretog en omfattende undersøgelse, der gav virksomheden værdifuld indsigt i udbredelsen af eSIM, og i hvilke markeder, teknologien var mest fremtrædende. Hertil kom Epinion med konkrete anbefalinger til, hvorvidt virksomhedens fortsatte engagement og tilstedeværelse i større europæiske lufthavne vil være rentabelt. Derudover kom Epinion med anbefalinger til virksomhedens interne udvikling af eSIM-teknologi, samt til hvor det vil være mest fordelagtigt at lancere det nye eSIM-produkt markedsmæssigt.