Børn og unge er målgrupper, som vi ønsker at forstå, fordi de tegner fremtidens samfund. Men børn og unge er en svær målgruppe at gennemføre analyser med. Hvordan får vi gode svar? Hvordan vi får børn og unge til at deltage? Hvordan passer vi på de børn og unge, der deltager?
Vi har inviteret eksperter ind, som har forskningserfaring med analyser blandt børn og unge. Oplæggene giver jer metodisk inspiration og råd til at designe og gennemføre undersøgelser blandt børn og unge, hvor det er børnene og de unge selv, der deltager. Vi kommer også omkring GDPR og etik i analyser blandt børn og unge. Vi drøfter oplæggene og bringer jeres egne erfaringer og problemstillinger i spil. I har mulighed for at stille spørgsmål til eksperterne og de andre deltagere og blive klogere på, hvordan I selv kan arbejde videre med analyser med børn og unge og eventuelt andre sårbare målgrupper.
Vi runder dagen af med erfaringsudveksling. Vi opfordrer jer til at tage en aktuel problemstilling med til netværksmødet, som du eller din organisation sidder med, og som du tænker, at andre organisationer kan genkende eller har konkrete erfaringer med. Vi dedikerer plads til, at I kan få nye perspektiver med hjem, som kan hjælpe dig og din organisation videre i jeres proces. Problemstillingen kan knytte sig til børn og unge, men den behøver ikke.
Vi mødes fysisk kl. 09:00-12:00 hos Epinion, Ryesgade 3F, 2200 København. Hvis du ikke kan deltage fysisk, vil det også være en mulighed at følge oplæggene på Teams.
Program
Præsentationsrunde
Del 1
- Brug af kvalitative metoder til børn, herunder observationer, visuelle metoder og samtykke’ v. Nikolaj Schollert Larsen fra Epinion
- Drøftelse af oplæg
Networking og kaffe
Del 2
- Et indblik i unge hverdagsliv, og hvordan man kan bruge den viden i design af undersøgelser blandt unge’ v. Nanna Bugge og Anders Anders Erngaard Jensen fra Center for Ungdomsstudier.
- Drøftelse af oplæg
Del 3
- Få sparring på en aktuel problemstilling1
Afrunding
1Når du tilmelder dig, sender vi dig inden for kort tid en bekræftelsesmail. I mailen vil der være et link til et board, hvor du kan skrive den eller de problemstillinger, du gerne vil sparre med netværket om.
Hvorfor deltage?
AnalytIO har til formål at bidrage til inspiration, vidensdeling og øget samarbejde mellem danske civilsamfundsorganisationer omkring analysebaserede indsigter og indsatser. Netværket er for personer, som arbejder med analyser og data i interesseorganisationer, foreninger og NGO’er. Det kan f.eks. være som analytiker eller udviklingskonsulent i en mindre miljøorganisation, en sygdomsbekæmpende organisation eller en større humanitær organisation.
Epinion rådgiver og samarbejder dagligt med organisationer i civilsamfundet.
Vi faciliterer netværket sammen med en styregruppe, der består af repræsentanter fra civilsamfundsorganisationerne. Styregruppen afgør, hvilke emner der tages op i netværket.
Du kan tilmelde dig nedenfor. Når du tilmelder dig, accepterer du samtidig, at vi må opbevare dine data og kontakte dig vedr. andre netværksmøder eller materiale vedrørende netværket. Du kan læse om vores generelle privatlivspolitik i linket – herunder hvordan du afmelder dig.
Past events
Past Event: January 18, 2024
Netværksmøde i AnalytIO: Kom sikkert i gang med at bruge AI i dit analysearbejde
Past Event: September 26, 2023
Netværksmøde i AnalytIO: Erfaringer med systemisk forandring og brug af viden i systemforandrende processer
Past Event: May 25, 2023
Netværksmøde i AnalytIO: Måling af sociale investeringer og indsatser i civilsamfundet
Past Event: January 25, 2023
Netværksmøde: Hvordan sikres inklusion og repræsentation i analyser?
Past Event: September 21, 2022
Netværksmøde i AnalytIO: Skab impact gennem dine leverancer – og efterfølgende fyraftensøl
Past Event: June 1, 2022
Netværksmøde i AnalytIO: Hvordan måler vi værdien af civilsamfundets indsatser?
Past Event: March 2, 2022
Netværksmøde i AnalytIO: Sådan omsætter du data til succesfuld interessevaretagelse
Past Event: August 26, 2021
AnalytIO netværksmøde: Hvilken betydning har corona haft for frivilligheden i Danmark?
Past Event: May 27, 2021