Danskernes indkøbshyppighed fortsætter med at falde – og vi stiller øgede krav til detailhandlen

April 3, 2020

Det er nogle af konklusionerne to uger inde i Epinions tracking af danske forbrugeres reaktion på corona og COVID-19. Vi har sat denne tracker op for at kunne besvare en række af de spørgsmål, den danske detailhandel, leverandører og andre måtte have om danskernes indkøb og forbrug under coronakrisen.

I uge 13 kan vi således konstatere, at

  • Størsteparten (57%) køber sjældnere ind – og det gælder især kvinder og ældre
  • Næsten halvdelen udskyder køb inden for kultur og fritidsoplevelser, men mange gør det også inden for andre kategorier
  • Forbrugerne forventer, at detailhandlen prioriterer forsyningssikkerhed, mulighed for afspritning og nu også begrænser antallet af kunder i butikkerne, som figuren nedenfor viser

 

Tracking uge 13

 

Efter de første to runder er det klart, at danskernes indkøbsadfærd er markant ændret. Corona-krisen sætter sine tydelige spor, og udfordringen er nu dels at tilpasse sig de nye krav; dels at erkende, at vores indkøbsmønstre ikke vender tilbage til normalen efter krisen. Det rejser en række udfordringer og muligheder, fx om hvilke mønstre, der holder ved og hvilke (digitale) løsninger forbrugerne har brug. Det kan Epinion hjælpe med at svare på ved at gå tæt på kundernes behov og adfærd – både digitalt og offline.

Hvis du vil høre mere om de nye trends i danskerne indkøbsadfærd, og hvordan de udvikler sig i de kommende uger, kan du kontakte Director Martin Lysemose Hoffmann.

 

Faktaboks: Epinions tracking af danske forbrugeres reaktion på corona og covid-19